tisdag, oktober 12, 2010

Potatissallad med för mycket vinäger


Så här ser det ut i boken

Så här blev min, inte så likt. Men det var flera ingredienser jag inte hade.
Det blev för mycket vinäger, annars var den god.

Receptet ur boken :
10 medelstora potatisar skalade och delade i 4 bitar var
1 liten rödlök strimlad
12 rädisor skuren i bitar
3 msk kapris
7 msk olivolja
2½ msk vitvinsvinäger
1 msk färsk mynta
salt ,svartpeppar

koka potatisen, blanda alla ingredienser, skär potatisen i tärningar och blanda ner.

Jag hade ingen rödlök så jag tog gul lök, ingen färsk mynta så jag tog lite torkad, och inga rädisor så jag tog lite rosépeppar.
kapris älskar jag,men kändes för mycket med 3 smk,så jag tog bara 2 istället.
Men det blev väldigt surt, alldeles för mycket vinäger, så jag fick ta en msk olivolja till så det blev lite bättre, men det var för surt ändå, Elis åt det inte, Claes klagade lite, Sasha satt länge och nosade och nosade på Claes tallrik, sen skakade hon på sitt söta huvud och hoppade ner på golvet.
Potatisar ser man ju att jag använde många små rara istället för några större, det var dagens skörd som Claes tog upp ur potatislandet innan han for på jobbet, så jag behövde inte skala dem.

RÄTTELSE nu har 2 vänner skrivit att det borde vara nån dl mindre vinäger eller rent av msk, jomen såklart är det msk det varit frågan om hela tiden, jag skrev fel här i bloggen, annars hade det ju varit helt oätbart, men ett dl mått kom aldrig fram i går, så vi snackar alltså 7 msk olja o 2,5 msk vinäger, som alltså det var för surt.

3 kommentarer:

Liza sa...

Ja, det lät som mycket vinäger. Testa den igen med alla ingredienser samt lite fetaost. Skit dessutom i 1,5 dl av vinägern så blir den nog bättre.:) Alla recept är till för att utvecklas. ;-)

Charlotte sa...

Tro du inte ska vara msk av vinägern? Det låter som på tok för mycket, om jag vore dig skulle jag maila bokförläggaren och fråga om det kan vara korrekturfel. Eller varför inte direkt till författaren??

Gunvor sa...

Smaken är otroligt olika när det gäller syra i mat - jag älskar vinäger men sonen är tvärt om. En del av "problemet" tror jag kan vara att du tog torkade örter i stället för färska när du ändrade i receptet och att du ersatte rädisorna med rosépeppar. Dessutom är rödlök "sötare" i smaken än gul lök.Balansen syra-sötma rubbades ganska rejält! Jag skulle testa igen med "rätt" ingredienser!