onsdag, november 17, 2010

Ännu en vacker dag i Holmsund

I början på filmen En prins i New York, vaknar Eddie Murphys rollfigur upp i kungadömet Zamunda, nånstans i Afrika, och när han tittar ut på gården säger han :
Another beautiful day in Zamunda.


Och här är ännu en vacker dag i Holmsund, visserligen är det snö ute, ja rent av is, det är tydliga traktorspår i is så det är svårt att gå bredvid trottoaren, på trottoaren är det ca 10 cm snö,för det snöröjs inte på vintern, så ska man nånstans får man gå mitt i vägen.
Det finns ett ordspråk i Umeå som heter " mitt i vägen som en Holmsundsbo " men vad ska man göra, det finns ingen annanstans att gå på, och när det blir sommar så går folk på vägen av gammal vana tydligen.
På stora vägen finns gång och cykelväg, men folk är ute på vägen ändå, med barnvagnar, rullator, elrullstol, alla färdas på vägen, cykelbanan är oftast tom ( eller rättare sagt, full av hundskit )
Men oavsett is, så är det vackert när solen skiner, solen brukar inte vara framme i november alls, ifjol var det 9,5 soltimma i Umeå på hela månaden !!
I år har det varit betydligt mer, redan efter en vecka stod det i tidningen att det hade varit mer än hela november i fjol, jag har googlat men inte hittat nåt om vad det är hittils.


Söt kisse, i går när jag satt här vid datorn kom hon och la sig på Claes stol, så söt och oskyldig .... inte !
Det är faktiskt en brottslings ansikte ni ser, för när jag gick ner till köket så hade hon fått tag på en kartong kattmynta !! Gröna blad på golvet, kartongen sönderbiten, hennes vitaminer och min timer i form av en glass, de låg i pappersinsamlingen.
Jominsann, skenet bedrar, kisse är en söt liten skurk :)

1 kommentar:

Charlotte sa...

men hon sopsorterade bara på sitt vis ;)
Ser fint ut i Holmsund tycker jag... det händer nog att folk går mitt i vägen här också ÅRET runt... speciellt i stan... begriper inte varför.