tisdag, november 16, 2010

Ny dag, nya frågor

Ja jag är alltid full av en massa frågor, varför dåååå ? typ.

Eleverna i klass 7 i Vännäs fick Biblar på skoltid, nu är många upprörda över att läraren tillät det. Varför är folk upprörda ? dels var det frivilligt, ingen tvingade dem att ta emot en, vissa ville ha, andra ville inte ha.
Och dels så är det en del av vårt kulturarv att känna till Bibeln,det är ju ofta som frågor i frågesporter i tv handlar om Bibeln.
Dessutom är det ju konstigt att eleverna inte får sjunga psalmer längre i skolan, inte ha skolavslutning i en kyrka osv, allt sånt som var vackert och naturligt när jag var liten, det är opassande nu,för att en del elever inte är kristna.
Jaha och ? Det var många som inte trodde på Gud när jag gick i skolan, men ingen av dem ifrågasatte att man hade avslutningen i kyrkan,det var ju en kul grej att gå från skolan i ett långt tåg med svenska flaggan först.
Men nu får man knappt ha flaggor heller, för då är man rasist ...

I dagens moderna samhälle, varför kan inte tekniken klara av åäö ?
När jag får mail från skolan så saknas de helt, när jag får mail från Tradera är det nån sorts sjöfartmärke istället, ska det vara så svårt att programmera in dem ?
Eller ska de bort helt ? Ska Åsa heta Asa, och ska Gösta byta namn till Gosta ?
Exempel på mail från skolan :
" Brevet som vi skickar ut r likadant beroende p rskurs. Drfr str det vad som gller nr man gr i de hgre rskurserna. "
Man ska vara duktig på att läsa för att klara av det.

Varför heter det inte " tänkande " längre ,utan "tänk " ?
Som exempel, förr hette det " det är inget vidare miljötänkande att ... "
men nu heter det alltså " det är inget vidare miljötänk att ... "
Det känns så fel, som att nåt fattas, ordet bara tar slut .

Varför är det så vanligt att folk skriver " biff med bea " förr hette det bearnaise, till och med i tidningar ser jag det fenomenet, Bea är ett tjejnamn, men jag känner ingen som heter Bearnaise.

Varför tog jag upp det här, nu blev jag ju sugen ;)

Varför är det svordomar överallt nuförtiden ?
Förr var det bara äldre personer, snarare lite råare typer som svor,men nu förekommer det överallt, i tidningar, i bloggar, och särskilt i humorprogram.
Otäckt tycker jag, när folk säger typ " du är så j*vla bra " eller " min pojkvän är så j*vla snygg " skulle nån ge mig en komplimang med en svordom i så skulle jag bli ledsen.

Varför går nästan alla skämt nuförtiden ut på sex ?
Typ alla filmer har sexscener och sexskämt som oftast inte ens är roliga.
När jag var ung så la sig folk i sängen,och sen fick man se gardinerna, men nu får man se nakna rumpor guppa, i filmer som ska vara tilåtna från 7 år !

Nä nu ska jag äta lunch, slut på gnällmuren för idag ;)

Inga kommentarer: